ANG TRANSITIE ONDERSTEUNING

Voor een succesvolle overgang van de belastingtaak

ANG ONTZORGT TIJDENS TRANSITIES

Al sinds onze oprichting in 2007 adviseren we overheden over samenwerkingen op belastinggebied. Maar dat niet alleen, we realiseren ze ook. Als enige adviesbureau biedt ANG voor de transitie van belastingtaken een fullservice dienstverlening. Dit betekent dat wij vanaf haalbaarheidsonderzoek tot en met de implementatie verantwoordelijk zijn. Wordt er politiek of bestuurlijk een keuze gemaakt om de uitvoeringstaak bij een partner onder te brengen? ANG zorgt voor een goede overbrugging van de transitieperiode tussen keuze en realisatie. Hiervoor zetten wij een transitieteam in dat aangestuurd wordt door een transitiecoach. Deze coach is ook het aanspreekpunt voor de klant.

Het transitieteam zorgt er samen met de belastingmedewerkers ter plaatse voor dat het hele belastingproces vlekkeloos verloopt. Denk hierbij aan de processen WOZ, heffen en invordering. Ook zorgen we dat de basis op orde komt. Dit doen we door ‘Schoon-door-de-poort’-trajecten, inclusief het afstemmen van de diverse samenhangende basisregistraties. We verzorgen de operationele overgang van de belastingtaak, zodat organisaties en hun belastingbetalers verzekerd zijn van een volledige, actuele en juiste belastingaanslag en de daarbij horende belastingopbrengsten. 

Iedere transitie kent een strategiefase, een planfase en een implementatiefase. ANG biedt ondersteuning tijdens alle fases, maar het is ook mogelijk om per fase in te stappen.    

MEER WETEN OVER ANG TRANSITIE ONDERSTEUNING?

Neem contact op met Jasper Klocker, adviseur bij ANG.

j.klocker@ang.nl   06 333 596 16 

Recente artikelen

Transitie Belastingtaken
Transities

ANG Transitie Ondersteuning

ANG is al sinds 2007 betrokken bij horizontale en verticale samenwerkingen tussen decentrale overheden op belastinggebied. Voor de transitie van de belastingtaak biedt ANG als

lees meer »

WIJ DELEN GRAAG ONZE KENNIS & ERVARING

Meer weten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Wat zoek je?