ANG biedt mbo'ers kansen als erkend leerbedrijf

Onlangs ondertekende ANG een overeenkomst met Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). We zijn nu een officieel erkend leerbedrijf en mogen mbo-studenten opleiden in de beroepspraktijk. Studenten krijgen op deze manier de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en bedrijven beschikken over de vakmensen die ze nu en in de toekomst hard nodig hebben.

Leren in de praktijk

Savannah Kakiaij volgt de opleiding voor juridisch-administratief dienstverlener aan het ROC Mondriaan in Den Haag en is in mei als BBL’er aan de slag gegaan bij ANG. BBL staat voor BeroepsBegeleidende Leerweg, waarbij school met werken bij een erkend leerbedrijf wordt gecombineerd. Een BBL-student heeft een arbeidsovereenkomst met een werkgever en volgt daarnaast een dag in de week les. Voor Savannah betekent het dat ze drie dagen per week meedraait op de afdeling Realisatie van ANG.

Toegevoegde waarde

“We zijn heel blij met de erkenning als erkend leerbedrijf en de komst van Savannah”, aldus Bart Keur, manager Realisatie. “Het is een mooie kans om enthousiaste en leergierige medewerkers op te leiden en kennis te laten maken met onze organisatie en het werkveld. En voor de medewerkers levert het een interessante werkplek op die direct aansluit bij hun opleiding, de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en wellicht op een vaste aanstelling. Tot nu toe bevalt het van beide kanten heel goed en willen we in de toekomst graag nog meer mbo’ers leerbanen aanbieden.”

Wat zoek je?