diensten van ANG

Juridische dienstverlening

Ons Juridisch AdviesTeam (JAT) verricht uiteenlopende juridische werkzaamheden binnen het speelveld van belastingen, data en gegevensbeheer. Denk hierbij aan adviesonderzoeken op het gebied van (lokale) belastingen, het beoordelen van verordeningen, het opstellen van verweerschriften en het schrijven van uitspraken op complexe bezwaren.

Advies

We weten wat er nodig is om grip te krijgen op de dienstverlening en deze te verbeteren. We stellen kritische vragen en signaleren mogelijke knelpunten. Samen met onze klanten ontwikkelen we vervolgens de best passende oplossing. Ieder probleem is uniek, omdat elke omgeving anders is. Daarom komen wij niet met standaardoplossingen of dikke rapporten. 

Recreatieve heffingen

Door jarenlange ervaring is ANG inmiddels dé expert op het gebied van recreatieve heffingen in Nederland. Veruit de bekendste heffing is de toeristenbelasting die in 85% van alle gemeenten geheven wordt. Maar denk bijvoorbeeld ook aan forensenbelasting, reclamebelasting en precario terrassen. 

Personele ondersteuning

ANG adviseert én realiseert. Dat maakt ons uniek. Ondersteuning nodig bij het verwerken en/of opschonen van informatie uit de basisregistraties BAG, BRK, WOZ of BRP? Zorgen dat de WOZ en/of heffingsbezwaren afgehandeld worden? ANG biedt letterlijk helpende handen. Vanuit ons kantoor in Montfoort via beveiligde lijnverbindingen of naar wens op locatie.

Rpa

Op (belasting)afdelingen bij overheden vinden veel handmatige, terugkerende administratieve werkzaamheden plaats. Door de inzet van (software) robots kunnen we deze menselijke beeldschermhandelingen automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan gemeentebelastingen waar we robots inzetten om WOZ-objecten te registreren, koppelingen met het kadaster maken, perceelregistraties uitvoeren of BAG/WOZ-koppelingen verwerken. 

Aangifteportaal

Het ANG Aangifteportaal is een klantvriendelijk systeem voor de aangifte van belastingsoorten als toeristenbelasting, forensenbelasting en reclamebelasting. Belastingplichtigen kunnen hiermee snel en veilig online aangifte doen. Tegelijkertijd zorgt het voor een efficiënter en effectiever werkproces.

GEO

De komst van de SOR is een kans en vormt tegelijkertijd ook een uitdaging. Voor gemeenten en belastingsamenwerkingen biedt de SOR nieuwe mogelijkheden voor verdere verticale samenwerking. Het doel van de SOR is om meer samenhang aan te brengen tussen de verschillende objecttypen en de eigenschappen die daarover worden bijgehouden.

Transities

Al sinds onze oprichting in 2007 adviseren we overheden over samenwerkingen op belastinggebied. Maar dat niet alleen, we realiseren ze ook. Als enige adviesbureau biedt ANG voor de transitie van belastingtaken een fullservice dienstverlening. Dit betekent dat wij vanaf haalbaarheidsonderzoek tot en met de implementatie verantwoordelijk zijn. 

ANG ACADEMY

De ANG Academy verzorgt opleidingen, trainingen en kennissessies voor onze relaties én voor onze medewerkers. Dit gebeurt online, bij ons op kantoor in Montfoort, of desgewenst op locatie. 

WIJ DELEN GRAAG ONZE KENNIS & ERVARING

Meer weten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Wat zoek je?