Werken bij ANG: Richard de Ruig

Onze Senior Datamanager Richard de Ruig was niet altijd al bezig met data. Helemaal niet zelfs, want hij is oorspronkelijk opgeleid als slager. Na verschillende banen, variërend van assistent bedrijfsleider in een supermarkt tot aan helpdeskmedewerker bij een verzekeraar, rolde hij in 2009 de gemeentelijke belastingen in.

Functioneel beheerder

“In mijn vrije tijd hield ik me altijd al met computers bezig. Ken je de Commodore 64 bijvoorbeeld nog? Toen een vriend in 2009 een vacature voor een applicatiebeheerder bij gemeente Nijkerk zag, vond hij dat echt iets voor mij. Ik solliciteerde, werd aangenomen en ben sindsdien altijd met data blijven werken”. Na gemeente Nijkerk werkte Richard ook nog voor gemeente Stichtse Vecht, GBLT en de BSWW. De laatste was een samenwerkingsverband tussen de drie gemeenten Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren. Toen deze organisatie werd opgeheven kwam hij bij ANG terecht. “Ik kende ANG al vanuit mijn werkzaamheden bij de BSWW en die samenwerking was altijd heel prettig”, aldus Richard de Ruig. In zijn eerste opdracht hielp hij om drie gemeenten over te zetten van belastingapplicatie Gouw naar Centric. Dit werd gevolgd door een klus bij gemeente Vijfheerenlanden waar hij uiteindelijk twee jaar lang het functioneel beheer oppakte. Inmiddels is Richard alweer een jaar bij gemeente Purmerend aan de slag als functioneel beheerder. Zijn werkzaamheden hier bestaan o.a. uit het:
  • Beheer van de Gouwapplicatie en het plaatsen van updates samen met technisch beheer;
  • Stroomlijnen van werkprosessen naar werking van de software;
  • Maken en beheren van documenten uit het systeem, zoals uitspraakbrieven, aanslagbiljetten en andere (massa) mailingen;
  • Ondersteunen van gebruikers;
  • Leveren van managementinformatie;
  • Testen en implementeren van nieuwe functionaliteiten.

Veel vrijheden en mogelijkheden bij ANG

“Hoewel ANG een commercieel bedrijf is, vind ik dit wel een heel sociale werkgever, net zoals de gemeenten waar ik heb gewerkt. We hebben veel vrijheden en mogelijkheden. En met de opdrachten die ik tot nu toe heb mogen doen, is er afwisseling in mijn werkzaamheden en mijn werkomgeving. Ik krijg er vooral energie van als ik de organisatie beter achter kan laten dan hij was toen ik bij de start van de opdracht binnenkwam!”

Werken bij ANG: Abel Provily

Een studie (neuro-)psychologie. En dan? Precies; adviseur belastingen en basisregistraties worden voor lokale overheden. Het klinkt misschien niet als een logische stap, maar voor onze

Lees meer »

Wat zoek je?