Werken bij ANG: Maureen Sukel

ANG’er Maureen Sukel droomde er als klein meisje van om kapster te worden en haar eigen kapsalon te openen. Helaas moest ze na acht jaar kapster te zijn geweest noodgedwongen stoppen door een hardnekkige vorm van kapperseczeem. Bij toeval kwam ze toen in contact met ANG. Een dagje meelopen en sfeer proeven op kantoor leidde ertoe dat ze gelukkig weer nieuwe dromen kreeg!

Warm welkom

“Tijdens die eerste dag voelde ik me gelijk welkom”, aldus Maureen Sukel. “Hoewel ik niet de juiste opleiding of diploma’s had, wilde ANG me wel een kans geven en die heb ik met beide handen aangegrepen!” In haar eerste week ging ze na een uitgebreide uitleg van collega Marcel Kluin enthousiast aan de slag met Excellijsten op de computer. “Ik dacht dat ik heel goed bezig was en precies deed wat me was uitgelegd, maar dat was toch niet helemaal het geval. Gelukkig mocht ik het daarna aan de slag voor Vincent Maltha”.

Team Recreatieve Heffingen

Onder de hoede van Vincent startte Maureen met areaalonderzoeken op het gebied van recreatieve heffingen. Tijdens deze onderzoeken wordt voor gemeenten online gezocht naar mogelijke nieuwe locaties die belastingplichtig zijn voor de toeristenbelasting. “Ik weet nog dat ik vol trots aan Vincent de nieuwe locaties liet zien die ik gevonden had. Nadat hij ze vervolgens gecheckt had, bleken het al bekende locaties te zijn en kon ik weer helemaal opnieuw beginnen. Maar dat maakte niet uit, het ging hem erom dat ik leerde hoe ik het moest doen. De tijd die hij voor mij heeft genomen en vooral het geduld, petje af hoor. Wat heb ik die man gek gemaakt met al mijn vragen!” Stapje voor stapje groeide Maureen in haar werkzaamheden. Ze ging de planningen maken voor de controlebezoeken toeristenbelasting en zorgde ervoor dat de dossiers de informatie bevatten die nodig was voor een bezoek. Ook beantwoordde ze telefoontjes van belastingplichtigen en ondersteunde ze waar nodig.

Alles aanpakken

Toen de personeelsvereniging iemand zocht om te helpen bij het organiseren van de evenementen binnen ANG, waren ze bij Maureen aan het juiste adres. En ook de BHV kan op haar rekenen. Op kantoor was er verder genoeg te doen, zoals de facilitaire werkzaamheden. “Boodschappen halen bij de supermarkt, de post regelen, het bestellen van kantoorartikelen, niks ging aan mij voorbij” vertelt Maureen. Toch maar een opleiding hiervoor gaan doen dan? Ook die kans pakte ze aan en inmiddels is ze in het bezit van haar diploma Basisopleiding Facilitair Management.

The sky is the limit!

Inmiddels zijn we alweer acht jaar verder. “Ik heb nog steeds onwijs veel plezier in mijn afwisselende werkzaamheden. Het team recreatieve heffingen is van 2 naar 9 collega’s gegroeid. Onze werkzaamheden worden steeds uitgebreider en het team steeds groter. Ik vind het heel mooi om bij dit proces betrokken te zijn. Inmiddels ben ik binnen het team ook doorgegroeid en ga ik nu zelf op pad door heel Nederland voor controlebezoeken. Nieuwe collega’s geef ik dan ook graag mee dat je vooral alle kansen moet pakken die voorbij komen. Als je bereid bent om te leren en hiervoor openstaat is the sky the limit. Dat heb ik hier bij ANG wel geleerd!”

Wat zoek je?