ANG Aangifteportaal: van papier naar digitaal

Toeristenbelasting, Rioolheffing grootverbruik, Precariobelasting; zomaar wat voorbeelden van belastingsoorten waarvan het aangifteproces bij veel organisaties nog volledig via papieren versies en fysieke post verloopt. Tijdrovend, arbeidsintensief, foutgevoelig en duur, maar vooral ook klantonvriendelijk en niet meer van deze (digitale) tijd vinden wij.

ANG Aangifteportaal

Het ANG Aangifteportaal regelt in zeer korte tijd en tegen een gunstig tarief het volledige aanslagproces van dit type belastingsoorten volledig digitaal. Belastingplichtigen kunnen hiermee hun aangifte online indienen. Dit vereenvoudigt het aangifteproces en bespaart hen veel tijd. Deze moderne en klantvriendelijke systematiek leidt hierdoor tot minder frustraties onder belastingplichtigen en verhoogt de aangiftemoraal aanzienlijk. Last but not least: het ANG Aangifteportaal is volledig webbased, software installeren is niet nodig en applicatiebeheerders hoeven dus ook niets te onderhouden. Onder andere de volgende organisaties maken al gebruik van het Aangifteportaal: Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, SaBeWa, Munitax, Gemeente Valkenburg aan de Geul, Gemeente Leeuwarden, Gemeente Oisterwijk (Hilvarenbeek en Goirle), Gemeente De Fryske Marren, Gemeente Land van Cuijk.

Ontwikkeld vanuit de praktijk

Het Aangifteportaal vindt zijn oorsprong in de werkzaamheden die ANG voor vele van haar relaties (heeft) verricht met betrekking tot de toeristenbelasting. Zowel de belastingplichtigen als de medewerkers van onze klanten gaven vaak aan dat zij het vreemd en frustrerend vonden dat in dit digitale tijdperk het aangifteproces van de toeristenbelasting nog handmatig verliep.

Het Aangifteportaal is dus volledig ontwikkeld vanuit de praktijk en niet, zoals vaker bij dit soort systemen, van achter een tekentafel. Dat maakt het Aangifteportaal ook onderscheidend en uniek. Klantvriendelijkheid, efficiency en effectiviteit gaan hand in hand.

Het Aangifteportaal beschikt over de volgende modules:

  • Module Toeristenbelasting
  • Module Rioolheffing Grootverbruik
  • Module Forensenbelasting
  • Enquêtemodule (voor bijvoorbeeld het versturen van huurinlichtingenformulieren)
  • Module Reclamebelasting
  • Module Precariobelasting

Inzicht is alles

Op ieder gewenst moment een compleet actueel overzicht, zowel overkoepelend als op detailniveau. Een papieren administratie is voortaan overbodig. Brieven en herinneringsmailtjes worden automatisch gegenereerd en met een druk op de knop beschikt iedere organisatie over alle gewenste management- en sturingsinformatie.

Wat zoek je?