Digitaliseer nu de huurinlichtingenformulieren

Het opvragen van de huurgegevens van niet-woningen in het kader van de WOZ is nu mogelijk met het Aangifteportaal van ANG. De digitale enquêtemodule zorgt voor een gebruiksvriendelijk en efficiënt proces.

Huurinlichtingenformulieren

Om de juiste waarden vast te kunnen stellen, zijn gemeenten verplicht om voortdurend verhuurgegevens van panden te verzamelen en te analyseren. Voor woningen wordt dit gedaan op basis van verkoopprijzen van vergelijkbare objecten. Dit zijn openbare gegevens die het kadaster aanlevert. Voor niet-woningen zoals bijvoorbeeld bedrijven, winkels, kantoren en parkeergarages stellen gemeenten deze waarden vast op basis van een gekapitaliseerde huurwaarde. Aangezien huurgegevens niet openbaar beschikbaar zijn, worden er inlichtingenformulieren naar de eigenaren van niet-woningen verstuurd om te achterhalen of het object verhuurd of in eigen gebruik is. Is het verhuurd, dan wordt gevraagd naar de huurprijs en de voorwaarden zodat de huurwaarde geanalyseerd en gebruikt kan worden om de waarde van het object en vergelijkbare objecten te bepalen.

Voordelen digitale enquêtemodule

Voor onze klanten, maar ook voor de eigenaren van niet-woningen, levert het gebruik van de digitale enquêtemodule van het ANG Aangifteportaal veel voordelen op. Het proces van verzenden, invullen, retourneren en verwerken is door het gebruik van de module veel sneller en gebruiksvriendelijker, maar ook goedkoper. Het versturen van papieren formulieren is immers verleden tijd. Daarnaast kunnen respondenten de vragen nu op elk gewenst moment invullen en met een simpele druk op de knop versturen. Dit zorgt voor een snellere, maar ook een hogere respons. Bijkomend voordeel is verder dat de resultaten betrouwbaarder zijn, aangezien de kans op fouten door bijvoorbeeld het overtypen van slecht leesbare antwoorden tot het verleden behoort.

ANG Aangifteportaal

De enquêtemodule is één van de modules die onderdeel zijn van het ANG Aangifteportaal.
De andere modules zijn:

  • Module Toeristenbelasting
  • Module Rioolheffing Grootverbruik
  • Module Forensenbelasting
  • Module Reclamebelasting
  • Module Precariobelasting

Wat zoek je?