Werken bij ANG: Joost Kuiper

Bij ANG werken mensen met hele diverse achtergronden. Zo hebben we een voormalig voetballer, kapper, laborant en paratrooper in ons team. Het maakt dat we het bijzondere bedrijf zijn waar je kunt zijn wie je wil zijn. Joost Kuiper past prima in dit rijtje, want hij studeerde ooit als drummer af aan het Friesland College. Nu werkt hij als medewerker belastingen en gegevensbeheer bij ANG. Een hele nieuwe carrière, maar wel eentje waar ook muziek in zit!

Affiniteit met data

Voordat Joost Kuiper bij ANG begon, werkte hij eerst zo’n 7 jaar in de elektronica-retail. Dat begon bij de Mediamarkt in 2013 toen hij klaar was met zijn studie als drummer. Vervolgens kwam hij terecht bij een toen nieuwe speler op de markt; AO.nl. Joost werkte daar eerst in het contactcenter waar hij de klanten telefonisch ondersteuning bood. Daarna kreeg hij de kans om als content manager aan de slag te gaan waar hij met een team alle productinformatie op de website verzorgde. Joost Kuiper: “Hier begon mijn affiniteit met data. En ook hierbij was de invalshoek om de klanten zo goed mogelijk te helpen, alleen nu online”. Toen het tijd was voor wat anders werd Joost door een vriendin, die al bij ANG werkte, gewezen op een vacature. “Volgens haar een bedrijf waar ik helemaal bij zou passen. Ik heb de kans toen ook direct gegrepen om te solliciteren en de match was aan beide kanten aanwezig”.

Afwisselende werkzaamheden

Toen Joost begon bij ANG was het door corona een vreemde periode. Weinig collega’s op kantoor en alle gebruikelijke bijeenkomsten zaten er ook niet in. “Dit maakte het er gelukkig niet minder leuk op om aan de slag te gaan in een voor mij nieuwe omgeving. Met alle benodigde voorzorgsmaatregelen was het toch mogelijk om uit de startblokken te schieten en te beginnen aan het avontuur waar ik nu al ruim 1,5 jaar in zit.” Na diverse werkzaamheden voor Waternet te hebben uitgevoerd, volgde een opdracht voor GBLT in het kader van de WOZ-verwerking. Vervolgens ging hij aan de slag met het intekenen van oppervlaktes voor de conversie van m3 naar m2 voor de BEL Combinatie. “Daarin kreeg ik ook de kans om nieuwe medewerkers mee te nemen in het proces, iets waar ik zelf veel plezier uit haal. Daarna heb ik mij ingezet voor de gemeente Amsterdam met diezelfde werkzaamheden. Gelukkig kunnen we nu weer met iedereen samenkomen op kantoor om zo met z’n allen ANG verder te helpen met mooie nieuwe projecten en samenwerkingen. Zo zijn we bijvoorbeeld met een team aan de slag gegaan met Zuib-werkzaamheden voor de BWB. Een nieuw project voor mij, maar wederom één waar ik blij mee ben om aan meegewerkt te hebben”.

Nieuwe uitdagingen

Recent is Joost gestart met een nieuwe opdracht voor Noaberkracht, de gemeentelijke samenwerking tussen Tubbergen en Dinkelland. “Ik ben blij dat ik me nu voor zo’n mooi samenwerkingsverband mag gaan inzetten. Vriendelijke en ervaren mensen en leuke uitdagingen om me in vast te bijten. Een gave kans voor mij, maar ook een mooie kans voor ANG om ons neer te zetten als een flexibele, betrouwbare en prettige partner bij deze nieuwe klant. En wat er daarna gebeurt? De toekomst staat vol mooie projecten en uitdagingen voor ANG. Mijn interesse ligt dan ook bij de nieuwe GEO-tak binnen ANG waar ik hoop ook een steentje aan bij te kunnen dragen. Support vanuit het bedrijf is er genoeg om nieuwe dingen te doen en er zo voor te zorgen dat ik mij breed kan inzetten voor het bedrijf. Ik vind dat zelf heel fijn om te merken en zorgt bij mij voor een extra kick. Kortom, ik heb mijn plekkie wel gevonden”.

Werken bij ANG: Abel Provily

Een studie (neuro-)psychologie. En dan? Precies; adviseur belastingen en basisregistraties worden voor lokale overheden. Het klinkt misschien niet als een logische stap, maar voor onze

Lees meer »
Zeynep Uslu

Werken bij ANG: Zeynep Uslu

Op zoek naar een leuke, nieuwe uitdaging die aansloot bij haar studie juridisch administratief medewerker solliciteerde Zeynep Uslu in april bij ANG. Dit bleek een

Lees meer »

Wat zoek je?