Werken bij ANG: Thomas de Graaf

Sinds september 2023 kan Thomas de Graaf zich een trotse ANG’er noemen. Hij vervult deze rol wekelijks 32 uur naast zijn dubbelstudie Rechten & Economie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Vóór hij aan beide masters kon beginnen, moest hij nog een aantal studiepunten behalen, waardoor hij een erg rustig studiejaar in het vooruitzicht had. Thomas zag zijn kans schoon om alvast wat broodnodige en waardevolle werkervaring op te doen en kwam zo bij ANG terecht.
 

Studeren en leren in de praktijk combineren

“Wat mij vooral in ANG aantrok, is het feit dat ik niet werkzaam ben bij één gemeente of één waterschap, maar dat ik bij veel lokale overheden en samenwerkingsorganisaties kan meekijken. Zo krijg ik een heel goed beeld van hoe het er dus zowel lokaal als feitelijk nationaal aan toegaat”, aldus Thomas. Hij startte eerst in team Advies waar hij er al snel achter kwam dat de basisregistraties en het arsenaal aan belastingen waarover lokale overheden beschikken zeer onderbelicht zijn in de studie Rechtsgeleerdheid. “Ik werd gelijk meegenomen in meerdere projecten, waardoor ik op een snelle en praktische manier de niche waarin ANG opereert kon leren kennen. In mijn eerste project onderzocht ik het juridisch kader omtrent de watersysteemheffing en de juistheid van de kwalificatie van de percelen binnen een waterschap. Ook kreeg ik van ANG de mogelijkheid om cursussen te volgen, zowel intern aan de ANG Academy als extern. Zo heb ik pas geleden bij SVMNIVO het examen WOZ-medewerker met een 8,1 weten af te ronden”.
 

Onderdeel van het Juridisch Advies Team

Om het werkveld goed te leren kennen, sloot Thomas vervolgens aan bij team Realisatie waar hij uitspraken op bezwaar hielp opstellen in procedures omtrent WOZ-beschikkingen van gemeenten. “Deze periode was op het gebied van WOZ-waarden zeer leerzaam. Hoe komt bijvoorbeeld een WOZ-waarde tot stand en hoe ziet het juridisch kader er precies uit? Na deze eerste periode die in het teken stond van het opdoen van kennis, maakt Thomas nu deel uit van het Juridisch Advies Team (JAT) van ANG. “Los van dat dit natuurlijk perfect aansluit bij mijn studie, heb ik het hier ook echt enorm naar mijn zin. Ik stel het zeer op prijs om samen te mogen werken en te sparren met volwaardige, kennisrijke en ervaren juristen. Wat ik enorm fijn vind, is dat ik ondanks mijn beperkte ervaring het gevoel heb dat ik serieus word genomen en vrijheid en vertrouwen krijg. Bovendien wordt er goed meegedacht in de juiste balans tussen mijn studie en het werk”. Binnen het JAT houdt Thomas zich bezig met een groot scala aan werkzaamheden, maar de focus ligt op het voeren van (hoger) verweer in rechtszaken omtrent WOZ-geschillen. “Ik doe dit voor een groot aantal gemeenten en samenwerkingsorganisaties en die afwisseling is erg waardevol. Ook houd ik de meest recente jurisprudentie bij voor het JAT zodat we up-to-date blijven met wat er in de praktijk speelt. En onlangs mocht ik met een collega mee naar de rechtbank om een zitting bij te wonen, heel erg interessant en leerzaam! Ik kan dan ook zonder twijfel stellen dat in het half jaar dat inmiddels is verstreken alles wat ik had verwacht en gehoopt is uitgekomen. Ik heb in dit relatief korte tijdsbestek al een enorme groei binnen het bedrijf weten te maken, zowel op het gebied van vakinhoudelijke kennis als algemene ervaring binnen het bedrijfsleven”.

Werken bij ANG: Abel Provily

Een studie (neuro-)psychologie. En dan? Precies; adviseur belastingen en basisregistraties worden voor lokale overheden. Het klinkt misschien niet als een logische stap, maar voor onze

Lees meer »
Juridisch Advies

Nee, dat mag niet van de AVG!

Vandaag, donderdag 25 mei 2023, is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) alweer vijf jaar van kracht. De privacywetgeving leeft onder zowel burgers als binnen overheidsinstanties.

Lees meer »
Niels Mulder

Werken bij ANG: Niels Mulder

Als medewerker belastingen en gegevensbeheer startte Niels Mulder ruim vijf jaar geleden bij ANG. Na een interne opleiding volgden diverse opdrachten op locatie bij o.a.

Lees meer »

Wat zoek je?