Werken bij ANG: Sofieke van Beek – Verduijn

Nadat Sofieke haar hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening had afgerond, ging ze op zoek naar een baan die bij deze opleiding aansloot. Dit werd de vacature juridisch administratief medewerker bij ANG in team Realisatie. Hoewel ze door haar opleiding wel een juridische achtergrond had, wist ze nog weinig over gemeentelijke belastingen. Eerlijk gezegd wist ze ook niet zeker of het bij haar zou passen, maar ze besloot het toch te proberen. En daar heeft ze nog steeds geen spijt van!

Afhandelen van bezwaren

“Het werk bij ANG is afwisselend omdat je op basis van korte of langere opdrachten bij verschillende klanten wisselende werkzaamheden uitvoert”, aldus Sofieke. Hierdoor bouwde ze al snel een brede kennis op het gebied van belastingen en alles wat daarbij komt kijken op. Haar eerste opdracht betrof de afhandeling van WOZ-bezwaren bij de BWB, waarna ze al snel overschakelde naar heffingsbezwaren. Inmiddels werkt Sofieke alweer 2,5 jaar bij ANG en in die tijd voerde ze diverse werkzaamheden uit met betrekking tot de WOZ, heffingen, ZUIB, DIFTAR en parkeerbelasting. Haar klantenkring varieerde van gemeente Dinkelland tot Tiel en van gemeente Leeuwarden tot Venray.

Samenwerken met het Juridisch Advies Team

“Sinds juni 2023 handel ik ook WOZ- en parkeerberoepen af voor de gemeente Den Haag in samenwerking met het Juridisch Advies Team (JAT) van ANG. Dit vind ik heel interessant omdat je bij beroepen ziet wat er eventueel in de bezwaarprocedure is misgegaan. Dit kan ik dan weer toepassen bij het afhandelen van bezwaren. Daarnaast zijn beroepen meestal ingewikkelder dan bezwaren en vergt het meer expertise. Door het afhandelen van de beroepen is het plaatje met betrekking tot de bezwaar- en beroepsprocedure nog verder ingekleurd,” aldus Sofieke.

Ruimte om te groeien

“Zo zie je maar dat je veel kunt leren in korte tijd. Toen ik bij ANG begon, had ik nooit gedacht dat ik zou staan waar ik nu ben. Ik ben blij voor de plek die ik mag innemen in het team Realisatie. De afgelopen jaren zijn we flink gegroeid in grootte en in kennis. Ik ben er trots op om deel uit te maken van dit team en van ANG. Er is bij ANG veel ruimte om je te ontwikkelen en om hierin je eigen pad uit te stippelen. Persoonlijk vind ik dat heel fijn,” voegt ze toe. Sofiekes doel voor de komende jaren is dan ook om zich verder te ontwikkelen en nieuwe kansen te creëren. “Ik kijk er naar uit om mijn kennis nog meer te verdiepen door opleidingen of cursussen te volgen”.

Wat zoek je?