Werken bij ANG: Abel Provily

Een studie (neuro-)psychologie. En dan? Precies; adviseur belastingen en basisregistraties worden voor lokale overheden. Het klinkt misschien niet als een logische stap, maar voor onze trainee Abel Provily was dit wel het geval.

Starten als trainee

In zijn rol als trainee tot adviseur is Abel bezig om de verschillende facetten van het lokale belastingproces en de basisregistraties in Nederland te leren kennen. “Aan het begin miste ik eigenlijk alle relevante, inhoudelijke voorkennis op dit gebied en dus moest ik echt bij de basis beginnen. Gelukkig staan er tijdens dit tweejarige traject drie collega’s voor mij klaar om mij te begeleiden op zowel de inhoud, het adviseurschap en mijn persoonlijke ontwikkeling”, aldus Abel. “Je leert natuurlijk het snelste in de praktijk, dus ik ben vanaf de start direct begonnen met projecten bij verschillende gemeenten in Nederland. Zo werk ik aan 3 formatie-benchmark onderzoeken waar ik de werkprocessen van de belastingafdelingen analyseer en deze spiegel met landelijke benchmarktijden voor deze processen en de formatie van de werknemers daar. Op die manier kunnen gemeenten zich beter aanpassen aan de nieuwe uitdagingen in de wereld van lokale belastingen, met als doel een grotere efficiëntie en een hoger werkplezier voor de medewerkers. Verder ben ik nog betrokken bij enkele andere projecten waar ik weer andere kennis en vaardigheden kan opdoen”.

Logische stap 

Hoewel je kan denken dat dit niet nóg verder verwijderd kan zijn van de neuropsychologie, zijn er voor Abel Provily toch zeker directe en indirecte raakvlakken waardoor de overstap leuk en logisch was. “Een groot deel van het adviseurschap is het aspect van menselijk contact en de vaardigheden die nodig zijn om mensen en organisaties op de juiste manier in te schatten, ondersteunen, verbinden en adviseren. Dit zijn vaardigheden die ik – hoewel destijds met een ander einddoel – erg veel heb opgedaan in mijn studie”. Daarnaast was Abel gefascineerd door complexe systemen en hoe talloze factoren samenkomen in steeds unieke gehelen. “Ik merk dat de wisselwerkingen tussen politiek, beleid, psychologie, technische mogelijkheden, de wensen van de klant en nog veel meer aspecten in mijn nieuwe vakgebied haast net zo complex zijn en mij op dezelfde manier fascineren. Eigenlijk is het grootste verschil alleen de schaalgrootte; maatschappelijk in plaats van microscopisch”.

Doorgroeien tot adviseur

Gevraagd naar de positieve kanten aan zijn traject bij ANG noemt Abel de grote betrokkenheid van zijn begeleiders en daardoor ook de snelheid waarmee hij kan doorgroeien tot volwaardig adviseur. “Al in de eerste maanden merkte ik dat ik hierdoor steeds zelfstandiger kan opereren en ook – in overleg – zelfstandig contact met de klanten kan onderhouden. Zeker gezien mijn niet geheel logische vooropleiding voelt het erg fijn om zo snel dit vertrouwen te krijgen”. Abel is op dit moment nog de eerste officiële trainee bij ANG, wat betekent dat het pad voor hem nog niet volledig is uitgestippeld. “Dit biedt kansen om ook zelf wat sturing aan te brengen en projecten op me te nemen die me leuk lijken. Ik ben jong en nog lang niet uitgeleerd, dus eigen inbreng en snelle groei binnen een leuk traject zijn precies de aspecten die ik nodig heb om mezelf én ANG naar een hoger niveau te tillen”.

Ook interesse om als trainee aan de slag te gaan en jezelf te ontwikkelen bij ANG?
Mail, bel of app met Mathilde Kok-de Graaff van onze afdeling HR op 06 47 111 750 om te kijken naar jouw mogelijkheden.

Wat zoek je?