Juridisch advies op maat met een strippenkaart

Gemeenten en overige overheidsorganisaties hebben niet altijd (meer) de benodigde juridische kennis in huis, bijvoorbeeld door uitbesteding van taken. De ANG’ers van het Juridisch Advies Team (JAT) beschikken samen over jarenlange ervaring en expertise en volgen de jurisprudentie op de voet. Met onze strippenkaartconstructie kan deze kennis nu op afroep ingezet worden.

Juridische strippenkaart

Gedurende het jaar kunnen er allerlei (fiscaal) juridische vraagstukken naar voren komen. Ons JAT biedt als juridisch adviseur op afstand ondersteuning bij het behandelen van deze vraagstukken. Deze werkzaamheden vinden plaats via onze juridische strippenkaarten. Neem bijvoorbeeld een strippenkaart van 50 uur. De uren die de medewerkers van ons JAT besteden aan de ondersteuning op afstand, worden per keer van deze 50 uur afgehaald en alleen de werkelijk bestede tijd wordt in rekening gebracht. Periodiek sturen we hier een overzicht van en we geven ook tijdig aan wanneer deze uren dreigen op te raken.

Juridisch vangnet

Voor verschillende gemeenten en andere overheidsorganisaties werken we op deze manier al voor de belastingafdelingen. Zo werden de strippenkaarturen bijvoorbeeld ingezet om een aantal bezwaren omtrent lijkbezorgingsrechten af te handelen, om verordeningen op te stellen, legesbezwaren af te handelen en collegevoorstellen op te stellen. Het JAT bestaat uit fiscaal juristen en juridische adviseurs die samen beschikken over jarenlange ervaring met het actualiseren en optimaliseren van belastingverordeningen en beleidsregels, alsmede met het invoeren van nieuwe belastingen.

Meer weten?

Met onze juridische strippenkaart bieden we niet alleen een flexibele oplossing voor juridische uitdagingen, maar vormen we ook een juridisch vangnet voor lokale overheden. Ook juridisch advies op maat met onze strippenkaart? Neem dan contact op met Martijn Heijboer (sr jurist en teammanager JAT) op 06 474 839 52.

Wat zoek je?