ANG & Berenschot

ANG en organisatieadviesbureau Berenschot bundelen hun krachten ten aanzien van intergemeentelijke samenwerking op belastingen en burgerzaken en het optimaliseren van het beheer van de basisregistraties. Vanuit dit samenwerkingsverband begeleiden en adviseren wij gemeenten en waterschappen bij:

  • De vraag of samenwerking op het gebied van belastingen of burgerzaken toegevoegde waarde heeft;
  • Indien het antwoord op de voorgaande vraag “ja” is: de wijze waarop de samenwerking het beste gerealiseerd kan worden;
  • Vragen rondom optimalisatie van het beheer van de basisregistraties.

Over Berenschot

Berenschot is een onafhankelijk, multidisciplinair organisatieadviesbureau met 375 medewerkers en bestaat ruim 75 jaar. Berenschot voert veel opdrachten uit op het gebied van intergemeentelijke samenwerking. Alleen al in de laatste vijf jaar heeft Berenschot enkele tientallen opdrachten uitgevoerd op het gebied van samenwerkingsverbanden. Ten minste vijftien daarvan betroffen belastingsamenwerkingen.

Eén van de voordelen van het uitvoeren van zoveel opdrachten op het gebied van intergemeentelijke samenwerking is dat Berenschot beschikt over relevante, praktisch werkbare aanpakken, modellen, vragenlijsten, databases met gegevens van vele gemeenten en waterschappen, et cetera.

Verder beschikt Berenschot over expertise op de verschillende gebieden die van belang zijn bij het begeleiden van een samenwerkingstraject. Of het nu gaat om bestuurlijke vraagstukken, juridische vormgeving, arbeidsrecht, verandermanagent, kostencalculaties of besparingsscenario’s, Berenschot heeft de ervaring in huis. De samenwerking met ANG voegt hier inhoudelijke expertise aan toe op het gebied van belastingen, basisregistraties en burgerzaken. Door de expertise van beide bureaus te bundelen zijn wij altijd in staat om het juiste antwoord te formuleren op voorkomende vraagstukken.

Wat zoek je?