ANG rondt succesvolle transitie belastingtaken BEL Combinatie af

Twee jaar geleden won ANG de aanbesteding voor de totale uitvoering van de belastingtaken bij de BEL Combinatie. Met het oog op de uitbesteding van de belastingtaken in 2023 naar Huizen (Blaricum en Laren) en Baarn (Eemnes), werd besloten om de samenwerking met ANG een jaar te verlengen. Met een prachtig driesterrenoordeel van de Waarderingskamer voor alle drie de BEL-gemeenten rondt ANG deze transitie succesvol af.

ANG Transitieteam

Sinds de start van deze opdracht in 2021 voert het transitieteam van ANG samen met de medewerkers van de BEL Combinatie de werkzaamheden WOZ, heffen en invordering uit. 2021 stond met name in het teken van het project omzetting van inhoud naar gebruiksoppervlakte. ANG heeft in alle BEL-gemeenten de gebruikersoppervlakte voor woningen verzameld, ingemeten, gecontroleerd en geregistreerd. Ook werd de implementatie van het WOZ-berichtenverkeer tussen de taxatie-applicatie VRiS en belastingapplicatie van PinkRoccade gefaciliteerd en zijn er een aantal relevante processen gedigitaliseerd. Zo verloopt de aanvraag van een incassoregeling nu bijvoorbeeld volledig digitaal.

In 2022 heeft het transitieteam van ANG samen met de medewerkers van de BEL Combinatie de werkzaamheden voortgezet. In het afgelopen jaar is er veel werk verzet bij de BEL Combinatie om de kwaliteit van de administratie te verbeteren ten behoeve van de overdracht van de belastingtaken aan Huizen en Baarn. In het Schoon-door-de-Poort project zijn werkzaamheden uitgevoerd om de afstemming met diverse samenhangende basisregistraties te verbeteren en zijn alle belastingaanslagen tot en met 2022 verzonden.

Drie sterren voor Blaricum, Eemnes en Laren van de Waarderingskamer

Er is door het transitieteam van ANG en de medewerkers van de BEL Combinatie hard gewerkt om de processen en datakwaliteit te verbeteren. Dit leidde er mede toe dat alle gemeenten begin januari drie sterren ontvingen van de Waarderingskamer. Dit oordeel betekent dat alle gemeenten WOZ-taxaties van voldoende kwaliteit leveren en op de belangrijkste onderdelen van het WOZ-werkproces voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Een mooi resultaat, want zowel Blaricum, Eemnes als Laren hadden hiervoor een tweesterrenoordeel. 

Succesvolle samenwerking ANG en BEL Combinatie

ANG’ers Jasper Klocker, Jeroen van den Hoogen, Kayleigh Verberne en Niels Mulder sluiten met een goed gevoel dit uitdagende transitietraject af en willen vanaf deze plek de medewerkers van de BEL Combinatie bedanken voor de prettige samenwerking.

Wat zoek je?