ANG innoveert met App voor belastingcontroles

Voor diverse gemeenten en belastingsamenwerkingen voert ANG al jarenlang controles uit op het gebied van toeristenbelasting, precariobelasting en reclamebelasting. Om deze controles efficiënter te kunnen uitvoeren, sloegen team Recreatieve Heffingen en team Geo van ANG de handen ineen en ontwikkelden de R-App. Na een succesvolle pilot is de app nu volop in gebruik.

Slimme toepassing

De R-App werd inhouse ontwikkeld door team Geo op basis van de wensen van de adviseurs van Recreatieve Heffingen. Zij zagen mogelijkheden om het proces van belastingcontroles en de verwerking ervan efficiënter in te richten. Het resultaat is een handige tool die onze klanten veel voordelen biedt, dankzij de koppeling die is gemaakt tussen FieldMaps en Survey123 op het ArcGIS Online platform.

Voordelen van de app voor belastingcontroles

Voorafgaand aan de controles richt ANG de app in en worden aan de hand van de BAG-gegevens alle adressen ingelezen van (potentieel) belastingplichtigen. Op deze manier wordt ook direct de meest efficiënte route voor de controleur uitgestippeld. Waar voorheen tijdens controles gewerkt werd met losse lijsten om de gegevens in te voeren, is nu alleen een mobiel of tablet nodig met daarop de app. Het werken met de R-App biedt de volgende voordelen:

  • Alle informatie voor de controles staat overzichtelijk op 1 plaats;
  • Eenvoudige invulschermen zorgen voor volledigheid en een correcte en snelle manier van invoeren van de benodigde gegevens;
  • De controleur kan ter plekke foto’s maken en koppelen aan de BAG-panden in de app;
  • Onbekende reclameobjecten en/of locaties kunnen tijdens de controles eenvoudig worden toegevoegd;
  • De exacte belastingplicht kan direct worden geselecteerd en berekend;
  • De gegevens zijn realtime inzichtelijk zodat de klant de voortgang van de controles doorlopend kan monitoren;
  • Handige exportmogelijkheden van de resultaten;
  • Klant kan de gegevens eenvoudig importeren in zijn belastingsysteem.

Meer weten?

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden om belastingcontroles voor toeristen-, precario- en/of reclamebelasting uit te laten voeren door ANG contact op met Vincent Maltha, sr. Adviseur, op 06 – 471 117 54.

Wat zoek je?