Gunning controles toeristenbelasting BWB

Voor het tweede jaar op rij mag ons team Recreatieve Heffingen de controles toeristenbelasting voor Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) uitvoeren. In de afgelopen jaren ondersteunde ANG al veel gemeenten en belastingsamenwerkingen naar tevredenheid  bij de optimalisatie van de toeristenbelasting. We zijn er trots op dat we onze samenwerking met de BWB voortzetten.

Belastingsamenwerking West-Brabant

De BWB is een gemeenschappelijke regeling tussen het waterschap Brabantse Delta en per 1 januari 2020 de volgende West-Brabantse gemeenten: Bergen op Zoom, Breda, Dongen, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht en Zundert. De BWB verzorgt de heffing en invordering van belastingen voor alle deelnemers. Met prachtige steden als Bergen op Zoom en Breda, natuurgebieden als de Brabantse Wal en cultureel erfgoed als de West-Brabantse Waterlinie is het geen wonder dat toeristen hier graag genieten van de Brabantse gastvrijheid.

Voorlichtings- en controlebezoeken Toeristenbelasting

De aanpak van ANG omvat naast de controles ook een juridische screening van de verordeningen van de toeristenbelasting van de diverse gemeenten door het Juridisch Adviesteam van ANG. Een sluitende verordening vormt immers de basis en soms kunnen kleine aanpassingen er al voor zorgen dat uitvoering en handhaving makkelijker wordt. In het kader van de rechtsgelijkheid is het daarnaast ook belangrijk dat alle belastingplichtigen binnen de gemeenten in beeld zijn. Dit gebeurt door middel van een areaalcheck. Tijdens de controles bij de recreatieondernemers die hierop volgen, staat voor ANG het geven van voorlichting altijd voorop. Ook kunnen onze medewerkers, indien nodig, de ondernemers direct helpen bij het inrichten van hun administratie. En zolang er coronarichtlijnen gelden, zorgen wij er uiteraard voor dat we deze tijdens de bezoeken opvolgen. 

Wat zoek je?