ANG gaat controles toeristenbelasting voor alle deelnemende gemeenten van BSOB uitvoeren

Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) is een samenwerkingsverband van negen Brabantse gemeenten en een waterschap. Voor alle gemeenten gaat ANG de komende drie jaar de controles toeristenbelasting en aanverwante dienstverlening uitvoeren.

Toeristenbelasting in negen Brabantse gemeenten

Komende jaren zullen onze adviseurs van team Recreatieve Heffingen in Asten, Bernheze, Boekel, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek, Maashorst, Oss en Someren bij recreatieondernemers langsgaan. Niet alleen om administratieve controles bij deze belastingplichtigen uit te voeren, maar ook om voorlichting te geven. Met ruim 700 adressen is dit de grootste opdracht ooit voor ons team Recreatieve Heffingen.

Forensenbelasting en arbeidsmigranten

Naast toeristenbelasting maken ook controles op forensenbelasting deel uit van de dienstverlening. Mensen die een tweede woning in deze gemeenten hebben, hier niet ingeschreven staan maar de woning zelf wel meer dan 90 dagen tot hun beschikking hebben, zijn belastingplichtig voor de forensenbelasting. Voor arbeidsmigranten geldt hetzelfde als voor toeristen; sta je niet ingeschreven in de betreffende gemeente, maar blijf je hier overnachten tegen een vergoeding in welke vorm dan ook, dan dien je toeristenbelasting te betalen.

OOK DE TOERISTENBELASTING UITBESTEDEN?

Neem contact op met Vincent Maltha, Manager Recreatieve Heffingen bij ANG.

   v.maltha@ang.nl     06 471 117 54

Wat zoek je?