ANG en Waarderingskamer zetten zich in voor vakbekwaamheid WOZ-medewerkers

In een gezamenlijke inzet voor vakbekwame WOZ-medewerkers hebben ANG en de Waarderingskamer deze week een intentieverklaring ondertekend. ANG ondersteunt hiermee de gedeelde verantwoordelijkheid voor het streven naar een hoogwaardig WOZ-proces met goed opgeleide en vakbekwame medewerkers.

Samenwerking voor kwaliteit in het WOZ-proces

De Waarderingskamer bewaakt de kwaliteit van de WOZ-uitvoering en voert onafhankelijk toezicht uit. Het bevorderen van de vakbekwaamheid van medewerkers die WOZ-werkzaamheden uitvoeren, staat hoog op hun agenda. John van Beek, Algemeen Directeur van ANG, benadrukt het belang van samenwerking: “Ook wij vinden het uiteraard belangrijk dat onze medewerkers gedegen kennis hebben van de geldende wet- en regelgeving en werken dan ook graag samen met de Waarderingskamer om dit initiatief te ondersteunen.”

Aandacht voor vakbekwaamheid

In de intentieverklaring komen de Waarderingskamer en ANG overeen om samen te werken op het gebied van vakbekwaamheid, waarbij onder andere wordt gezorgd voor de juiste opleiding en scholing. ANG-medewerkers volgen de interne leerlijn WOZ aan de ANG Academy, doorlopen vakbekwaamheidstoetsen WOZ bij SVIM Nivo en nemen deel aan relevante webinars van de Waarderingskamer. Daarnaast leidt ANG als erkend leerbedrijf voor SBB ook studenten op in de praktijk in het team Realisatie. Hierin werken collega’s gezamenlijk op het gebied van gegevensbeheer en juridisch-administratieve taken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afhandelen van WOZ-bezwaren en het schrijven van verweerschriften.

De intentieverklaring werd ondertekend in aanwezigheid van Eugène Tijhaar (4cSolutions), Marco Kuijper (Waarderingskamer), Bart Keur en John van Beek van ANG. Bart Keur, Manager Realisatie bij ANG, benadrukte het belang: “We delen de verantwoordelijkheid voor vakbekwaamheid WOZ en staan klaar om de nieuwe generatie WOZ-medewerkers voor te bereiden op de toekomst!”

Wat zoek je?