Maak kennis met het Juridisch Advies Team van ANG

Praktische en eerlijke juridische adviezen in begrijpelijke taal. Dát is waar wij als het Juridisch Advies Team (JAT) van ANG voor staan. Ons enthousiaste team van juristen is samen goed voor meer dan 100 jaar ervaring binnen de lokale overheid. Wij leveren adviezen op het gebied van gemeentelijke -, waterschaps- en provinciale belastingen.

Betaalbaar

Wij werken oplossingsgericht, denken ‘out of the box’ en sparren graag met u om tot goede én werkbare adviezen te komen. Onze tarieven liggen daarnaast behoorlijk lager dan gemiddeld en dat terwijl onze relaties onze adviezen juist als veel praktischer en toegankelijker ervaren. Een win-win situatie dus! Daarbij vinden wij langdurige relaties met onze klanten heel waardevol en laten daarom niet voor elk contact de teller lopen.

Juridisch advies op maat

Onze ervaringen en kennis uit eerdere onderzoeken nemen wij mee naar volgende opdrachten. Kennis delen is belangrijk tenslotte; wat een goed advies voor de ene organisatie is gebleken, past wellicht ook prima binnen uw organisatie of omgekeerd.
Daarnaast geldt natuurlijk dat veel van de vragen die wij ontvangen uniek zijn en betrekking hebben op een specifieke situatie. Laten dit nu juist de uitdagingen zijn waar wij enthousiast van worden! Na grondig onderzoek krijgt u van ons een advies op maat. Met andere woorden, wij zorgen te allen tijde dat u ontvangt wat u nodig heeft en meer.

Ad hoc of huisadviseur?

Wij staan voor kwaliteit! Of u nu eenmalig advies nodig heeft voor een vraagstuk, ons regelmatig inschakelt, bij een grote of juist heel kleine organisatie werkt, wij staan voor u klaar.
Wilt u weten wat onze relaties van onze juridische adviezen vinden? Wij brengen u graag met elkaar in contact. Tot onze vaste klantenkring behoren bijvoorbeeld: Waternet, de Provincie Limburg en de gemeenten de Fryske Marren, Oisterwijk, Almere en Wageningen. Daarnaast werken onze juristen ook voor belastingsamenwerkingen zoals de BSOB en Belastingsamenwerking Walcheren en Schouwen-Duiveland.

Waarover heeft u juridisch advies nodig?

Onze juridische dienstverlening is divers en met iedere vraag kunt u bij ons terecht, zolang het een ‘link’ heeft met de gemeentelijke -, waterschaps- of provinciale belastingen. Voorbeelden zijn:

  • Screening van (belasting)verordeningen;
  • Advies bij het invoeren van nieuwe heffingen;
  • Ondersteuning bij bezwaar en beroep (van het schrijven van verweerschriften tot het in rechte vertegenwoordigen van de klant);
  • (Bij)scholing van uw medewerkers (via onze ANG Academy);
  • Kostendekkendheidsonderzoeken voor de leges en overige rechten en heffingen;
  • Advies over (tijdelijke) coronamaatregelen;
  • Advies over de gevolgen van de nieuwe Omgevingswet in relatie tot de leges;
  • Advies over privacyvraagstukken, zoals bijvoorbeeld verwerkingsovereenkomsten;
  • Advies bij het toetreden tot of juist verlaten van een samenwerkingsverband;
  • Advies over en begeleiden van een gemeentelijke herindeling.

Ook behoefte aan juridisch advies?

Ontdekken wat het Juridisch Advies Team van ANG voor u kan betekenen? Neem dan contact op met mr. M. (Martijn) Heijboer, senior adviseur bij ANG via m.heijboer@ang.nl  of 06 – 47483952.

Contact

Bezoekadres:
Tasveld 1C
3417 XS Montfoort

Postbus 3
3417 ZG Montfoort

0348 471 177
info@ang.nl