Werken bij ANG: Mirjam Verstraate

Nadat Mirjam Verstraate drie jaar geleden haar studie Arbeid, zorg en participatie had afgerond aan de Universiteit van Utrecht startte ze met werken op een klantenservice. Ze kwam er daar achter dat ze de administratieve kant heel leuk vond, maar het klantcontact te intensief. Ze ging daarom op zoek naar een passende administratieve baan en vond deze bij ANG als medewerker Belastingen en Gegevensbeheer.

Zuiveringsheffing bedrijven

Het eerste jaar bij ANG werkte Mirjam aan projecten in groepsverband. Een goed voorbeeld hiervan is de BRK-verwerking van gemeente Amsterdam. “Hoewel er veel druk op stond om die opdracht op tijd af te krijgen, hebben we het met het projectteam toch voor elkaar gekregen om het succesvol af te ronden”, aldus Mirjam. “Daarna ben ik eigenlijk per toeval in de zuiveringsheffing bedrijven gerold. Eén van mijn collega’s die destijds aan een leegstandscontrole voor bedrijven werkte voor een waterschap ging met vakantie en ik zou tijdelijk het project overnemen. Maar na terugkomst van die collega werd het project uitgebreid en heb ik mij verder kunnen verdiepen in de materie. Na een half jaar kwam er een uitvraag van datzelfde waterschap voor een medewerker zakelijke belastingen. ANG heeft mij daar toen voorgesteld en ik mocht de opdracht doen!” Dat was ook net het moment dat Covid-19 uitbrak en iedereen thuis moest werken. Het kennismakingsgesprek en het verdere inwerktraject verliep dan ook geheel online via Microsoft Teams. Inmiddels draait Mirjam al bijna twee jaar mee in het team. De werkzaamheden zijn divers en bestaan uit het beoordelen van aangiftes, het verwerken van uitvallijsten, het afhandelen van aangiftes en het beantwoorden van klantvragen per mail of telefoon.

Werkplekbegeleiding

“Bij deze opdracht heb ik al zoveel geleerd dat ik nu ook werkplekbegeleiding geef aan collega’s van ANG Realisatie die nieuw zijn in de zuiveringsheffing bedrijven. In overleg met de opdrachtgever waarvoor ik nu werkzaam ben, ben ik daar wat minder uur beschikbaar zodat ik tijdelijk kan bijspringen bij een andere opdracht. Naast deze flexibiliteit over en weer is het mooie van ANG dat je de mogelijkheid krijgt om veel van elkaar te leren. Er is veel aandacht voor opleiding en kennis delen, dus wie weet wat de toekomst brengt!”

Terug naar kantoor

Mirjam geeft aan dat er bij ANG ook altijd veel werk gemaakt wordt van de sociale en leuke dingen. “Zo hebben we tijdens de pandemie toch nog regelmatig leuke activiteiten kunnen doen, al was het dan op afstand. Ook nu we weer vaker naar kantoor gaan, is het eigenlijk weer als vanouds om mijn collega’s te zien en te spreken!”

Wat zoek je?