Werken bij ANG: Amber van Houte – van Veen

Voordat Amber van Houte – van Veen in 2018 bij ANG als medewerker belastingen en gegevensbeheer aan de slag ging, was ze assistent drogist. In deze ‘Werken bij ANG’ vertelt ze hoe ze deze overstap heeft ervaren en waar ze momenteel aan werkt.

ANG durfde de uitdaging aan

Na een aantal jaren werken in een drogisterij wilde Amber graag de administratieve kant op. Op zoek naar een dergelijke functie, kwam ze de vacature van ANG tegen en besloot meteen te bellen. “Twee dagen later mocht ik al op gesprek komen en ondanks dat ik geen ervaring had, durfde ANG toch de uitdaging aan te gaan met mij. En daar ben ik nog steeds heel blij mee!”

Veel variatie

Amber startte eerst met een interne opleiding waarna ze op de afdeling Realisatie meedraaide in een project op de BRK-verwerking. “Vooral in het begin komt er erg veel informatie op je af als je zo onervaren binnenkomt, maar met goede begeleiding vanuit ANG is het allemaal goed gekomen.” Sinds dat eerste project heeft Amber al veel meer ervaring opgedaan door vaker mee te draaien in de BRK-verwerking en ook begeleidde zij al eens het gehele BRK-traject. “Op dit moment verwerken we met een projectteam ZUIB-aangiftes voor een belastingsamenwerking. We voeren gebruikers op in geval van leegstand en vullen grondslagen zodat de aanslag verstuurd kan worden. En hiervoor heb ik meegedraaid in de StUF-WOZ verwerking. Vooral de mogelijkheid om mee te werken aan zoveel verschillende projecten houdt het werk leuk en uitdagend.”

Groei

Nu ze inmiddels zelf een ervaren medewerker belastingen en gegevensbeheer is, begeleidt Amber nieuwe collega’s bij ANG. “Omdat ik zelf blanco ben binnengekomen, weet ik als geen ander wat de knelpunten kunnen zijn waar mensen op vastlopen. Om dan vervolgens iemand te zien groeien, is heel leuk om mee te maken. Ook leer ik zelf nog steeds bij. Dit jaar heb ik na het volgen van een interne opleiding via de ANG Academy mijn diploma Medewerker WOZ behaald. Voorlopig ben ik nog niet klaar met groeien!”

Wat zoek je?