20 augustus 2020

Gunning controles toeristenbelasting BWB

Het team Recreatieve Heffingen van ANG gaat de controles toeristenbelasting voor Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) uitvoeren. In de afgelopen jaren heeft ANG al veel gemeenten en belastingsamenwerkingen naar tevredenheid ondersteund bij de optimalisatie van de toeristenbelasting. We zijn er trots op dat we nu ook voor de BWB aan de slag gaan.

Belastingsamenwerking West-Brabant

De BWB is een gemeenschappelijke regeling tussen het waterschap Brabantse Delta en per 1 januari 2020 de volgende West-Brabantse gemeenten: Bergen op Zoom, Breda, Dongen, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht en Zundert. De BWB verzorgt de heffing en invordering van belastingen voor alle deelnemers. Met prachtige steden als Bergen op Zoom en Breda, natuurgebieden als de Brabantse Wal en cultureel erfgoed als de West-Brabantse Waterlinie is het geen wonder dat toeristen hier graag genieten van de Brabantse gastvrijheid.

Voorlichtings- en controlebezoeken Toeristenbelasting

De aanpak van ANG omvat naast de controles ook een juridische screening van de verordeningen van de toeristenbelasting van de diverse gemeenten door het Juridisch Advies Team van ANG. Een sluitende verordening vormt immers de basis en soms kunnen kleine aanpassingen er al voor zorgen dat uitvoering en handhaving makkelijker wordt. In het kader van de rechtsgelijkheid is het daarnaast ook belangrijk dat alle belastingplichtigen binnen de gemeenten in beeld zijn. Dit gebeurt door middel van een areaalcheck. Tijdens de controles bij de recreatieondernemers die hierop volgen, staat voor ANG het geven van voorlichting altijd voorop. Tevens kunnen onze medewerkers, indien nodig, de ondernemers direct helpen bij het inrichten van hun administratie. Uiteraard nemen we tijdens de bezoeken de coronaregels in acht. Hiervoor is een apart coronaprotocol opgesteld.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor controles, de invoering of de herziening van toeristenbelasting in uw gemeente? Neem dan contact op met adviseur Vincent Maltha op 06 – 47111754 of via v.maltha@ang.nl.


 Terug

Contact

Bezoekadres:
Tasveld 1C
3417 XS Montfoort

Postbus 3
3417 ZG Montfoort

0348 471 177
info@ang.nl