12 mei 2020

Aanmelden opleidingen

Onder de noemer ANG Academy verzorgen wij opleidingen, trainingen en kennissessies voor onze relaties. Dit gebeurt bij ons op kantoor in Montfoort, online of desgewenst op locatie.

Kennissessies CiVision Innen

Om ondersteuning en (bij)scholing te bieden aan medewerkers van overheden die met de belastingapplicatie CiVision Innen werken, zijn de kennissessies CiVision Innen opgezet. De volgende sessies zijn mogelijk:

Sessie 1: Start nieuw belastingjaar
Sessie 2: Begin (dwang)invorderingsproces
Sessie 3: Afsluiting boekjaar in zicht
> Informatie & aanmelden

Basiscursus lokale belastingen

Module: Juridisch en OZB/WOZ
Module: Invordering en parkeren
Module: Toeristen-, reclame- en precariobelasting
Afgelopen jaar hebben wij deze meerdaagse cursus op locatie bij Belastingsamenwerking Walcheren gegeven. Meer weten? Klik op onderstaande button om meer informatie aan te vragen.
> Informatie aanvragen

Cursus leges

Waarom en op basis waarvan worden leges geheven? Wanneer en aan wie worden ze in rekening gebracht? Onze juridisch adviseurs ondersteunen gemeenten bij het vergroten van de bewustwording op het gebied van heffing tot invordering van leges, incl. bezwaar, bij medewerkers die niet bij de belastingen werken.
Afgelopen jaar hebben wij deze cursus op locatie bij gemeente de Fryske Marren gegeven. Ook interesse in een cursus bij u op locatie? Vraag snel meer informatie aan!
> Informatie aanvragen

Basiscursus Wet WOZ

Voor medewerkers van Waternet ontwikkelden we een 2-daagse basiscursus WOZ. De nadruk lag op de wet WOZ en objectafbakening. Wat zijn de verschillen tussen een gemeente en een waterschap? Ook kwam de bezwaarafhandeling aan bod met daarbij aandacht voor het juridisch kader en de watersysteemheffing. Voordeel van deze cursus op maat was dat er veel ruimte was voor voorbeelden en vragen uit de praktijk.
> Informatie aanvragen

Masterclass: De Omgevingswet en de effecten op de leges

Voor iedereen die zich bezighoudt met de komst van de nieuwe Omgevingswet organiseerde de ANG Academy een Masterclass. Bent u bijvoorbeeld al voorbereid op de compleet nieuwe manier van werken die deze met zich meebrengt en heeft u de (financiële) effecten al in kaart? Onder andere de volgende onderdelen komen aan bod in deze Masterclass:

Actuele ontwikkelingen

  • Wet kwaliteitsborging bouwen en de invloed op de bestaande formatie
  • Samenwerking met ketenpartners en private partijen en het bijhouden van de basisregistraties

Actuele ontwikkelingen

  • (Proces)keuzes om juridisch en financieel in controle te blijven
  • Actuele legesverordening en daarbij horende tarieventabel

> Meer informatie & aanmelden


 Terug

Contact

Bezoekadres:
Tasveld 1C
3417 XS Montfoort

Postbus 3
3417 ZG Montfoort

0348 471 177
info@ang.nl